Erdoğan: Kur'an'ın kendisinden rahatsızlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da katıldığı toplu açılış töreninde "Birileri Kur'an'ın Kürtçe mealini sizlerle paylaşmamdan rahatsız oldular. Onların rahatsızlığının bizahiti Kur'an'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum" dedi.

Haber Giriş : 14 Mayıs 2015 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Kur'an'ın kendisinden rahatsızlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ile saat 15.35'te Van'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ferit Melen Havalimanı'nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve öteki ilgililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da Van'a geldi. Erdoğan toplu açılış töreninde halka seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Allah birliğimizi beraberliğimizi uhuvvetimizi daim kılsın. Bizi kucaklayan Van'ı selamlıyorum. Van'a yaptığımız yatırım miktarı 17 trilyon lira. Van'daki Kürt kardeşlerimizi Türk'ten Laz'dan Çerkez'den ayırt etmedik. Siz hizmet edenlere mi oy vereceksiniz yoksa musluklardan kat akıtanlara mı? Onlar musluklardan kan akıttılar, ama eleştiriler gelince bir baktık musluktaki kan değişmiş. 2011'de kaybettiğimiz Kürt kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Depremde buraya geldik gece dolaşıyoruz Erciş Van, bakıyoruz ki ortada belediye yok.

"Zerdüşlüğü kendilerine din edindiler"

Birileri Kur'an'ın Kürtçe mealini sizlerle paylaşmamdan rahatsız oldular. Terör destekli partinin eş başkanı dedi ki, bu bir tane basıldı. Diyanet hemen cevabını verdi ve dedi ki 10 bin Kürtçe meailli Kur'an'ı Kerim basıldı. Onların rahatsızlığının bizahiti Kur'an'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Ne diyorlar: ''Okullardan zorunlu din dersleri kaldırılsın''.

Kendilerine yeni Kabe'ler arayanları Kur'an elbette rahatsız eder. Kürt kardeşlerim dinine sahiptir. Öyle ise zerdüşlük dinini kendilerine din edinen yöneticilere gerekli cevabı verecektir diye düşünüyorum.

"Sözde müftü"

Dağlarda mağaraların içerisinde verdikleri ders bu. Nitekim işte Diyarbakır'da bir tane sözde müftü ne dedi? "Eğer benim partimin dini zerdüştlük olsa ben yine oradan aday olurdum" dedi. Bu sözde müftü. Şu hale bak ya.

Vanlı kardeşlerim dün Arnavutluk'taydım. Arnavutluk'ta Namazgah Camii'inin temelini attık. Muhteşem bir yer. 130 yıl önce orası yine bir namazgah mescidiymiş, muhteşem bir mimariyle 2 yıl sonra orada ayağa kalkacak.

"Önümü kesemezler"

Muhalefetteki partiler YSK müracaat ediyorlar, Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın diyorlar, hele hele terör örgütün desteği olan parti var ya 2 kere başvurdu. Bunlar anayasayı da bilmiyorlar, reddedildiler. Cumhurbaşkanının önünü kesemezsiniz, çıkar meydanlarla konuşur. Yeter ki meydanlarda konuşacak insan bulsun.

"Sayın başbakanıma teşekkür ediyorum"

Yeni anayasa konusu benim ilk defa gündeme getirdiğim bir konu değil. Darbe anayasasının mutlaka değişmesini istiyoruz. Yassıada'yı bundan önceki seçimlerde ben şöyle müjdelemişti. Bu adayı demokrasi ve özgürlük adası yapacağız demiştim. Bu projeyi ekipler yaptı, bugün de Sayın Başbakanımız temeli attılar. Şahsım milletim adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu proje uluslararası bir proje olacak. Demokrasi nedir? Özgürlük nedir? Bunun haykırıldığı bir projedir.

"Cenazede gözlerimiz onları aradı"

Biz 12 Eylül'ün kalıntılarını silmek isterken, onlar kalıntılara sahip çıkmak istiyorlar. Darbeyi yapan şahıs öldü, cenazesinde 2010 yılında darbeye sahip çıkanları aradık ama göremedik. Biz biliyoruz ki bunlar gönülleri ve zihinleriyle oradaydılar. 2010'da darbecilerin yolundan gitmeyi tercih ettiler. Çünkü bunların kendileri 12 Eylül darbesinin mamulü. Bakınız Paralel Yapı'nın Pensilvanya'da bir ele başı var. Bu ne diyor? "Saidi Nursi Kürt olduğu için ziyaret etmedim" diyor.

"Bunların engellemelerine rağmen yaptık"

Kardeşlerim lütfen oyunuzu verirken sadece bir etnik düşünce ile vermeyin Kürt kardeşlerimin temsilcisi olarak bunları kabul etmiyorum. Ağrı, Kars, Iğdır havalimanlarını bunların engellemelerine rağmen yaptık. Hakkari'yi de bunların engellemelerine rağmen yaptık. Ben kardeşlerimi başlarını iki eli arasına alıp düşünmesini istiyorum. Bütün Vanlı kardeşlerimi korkuyu korkutmaya çağırıyorum. Diyorlarki çözüm süreci biz Meclis'te yokken başlaı evet bu bizim milletimiz ile başlattığımız ve milletimiz ile sürdürdüğümüz bir süreçtir. Terör eski Türkiye'de geçerli bir anlayıştı yeni Türkiye'de terörün yeri yoktur. Kardeşlerim bizim için 78 milyon vatandaşımızın canı değerlidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber